3 husprojekter der er perfekte til februar

Med februar som den sidste vintermåned, er det er et perfekt tidspunkt til at lave forskellige hus- og haveprojekter for at din bolig bliver klar til det kommende forår. Der er forskellige hus og have projekter som er gode til foråret, vi har samlet et par idéer til hvilke projekter du kan give i kast med her.

Skab en hyggelig bolig

Det første projekt til februar er at skabe en hyggelig bolig. Der er stadig mange kolde temperaturer i februar, og vi er derfor meget indenfor, så det gælder om at skabe en hyggelig bolig, hvor du kan føle dig god tilpas.

Du kan gøre din bolig hyggelig på mange forskellige måder. Her om vinteren kan det være rigtig hyggeligt med stearinlys, for at skabe en hyggelig stemning imens det er mørkt udenfor. Du kan også putte et par planter op i boligen og få lidt grønt ind i dit hjem. Planter er både flotte at se på, men er også med til at give et godt indeklima og det er derfor perfekt dekoration til boligen.

Du kan også skabe en hyggelig bolig ved at putte andre former for dekoration op. Du kan fx pynte boligen med tekstiler fra Georg Jensen Damask i form af en flot dug eller et par lækre håndklæder.

 

Frisk din bolig op med ny maling

Husprojekt nummer to til februar er at friske din bolig op med lidt ny maling. Lidt ny maling er en af de bedste måder at forvandle din bolig, og få den til at virke som helt ny, og det er derfor et af de bedste projekter, som du kan kaste dig over i din bolig.

Samtidig er februar en god måned at give boligen lidt maling indendørs, da vi alligevel er meget indendørs i den kolde vintermåned. Og så behøver maling ikke at være dyrt. Hvis du køber din maling over nettet, kan du finde meget kvalitetsmaling til billige priser. Du kan fx finde et stort udvalg af maling på malgodt.dk.

Du kan både friske boligen op med ny maling på væggene, i vindueskarmen eller andre steder, hvor du synes dit hjem trænger til lidt ny maling.

Hvis du vil male væggene, er det vigtig at vælge en lys farve, da det gør at rum føles store. Hvis du giver væggene en mørk farve, kan rummet nemt komme til af føles indelukket, og derfor er det vigtig at du vælger en lys farve som fx hvid eller lyseblå.

 

Gør haven klar til foråret

Det tredje projekt er dog ikke indendørs men handler om at gøre din have klar til foråret. I februar kan du give dig i kast med mange forskellige haveprojekter, for at give din have de bedste betingelser til foråret.

Du kan fx starte med at gøre din græsplæne klar ved at sørge for at der ikke ligger blade eller andet på græsplænen, da det gør at græsplænen ikke kan få luft. Du kan også allerede i februar starte med at bekæmpe mos på græsplænen ved at sprede kalk ud over din græsplæne, så din plæne kan stå flot til foråret.

Et andet projekt som du kan bruge tid på i haven i februar er at beskære buske og træer. Nogle buske og træer kan godt beskære i februar, men det er vigtigt at være opmærksom på hvilke sorter der har bedst af at blive beskåret på hvilke tidspunkter.

Du kan i februar også begynde at lave stiklinger ud af dine planter, så du kan lave nogle nye planter til foråret. Du kan fx laves stiklinger ud af buksbom eller pelargonier.