4 haveprojekter du skal bruge tid pĂĄ i april

Kalenderen siger april måned og vi er derfor kommet ind i forårsmåned nummer to. I løbet af foråret er der meget, som du kan gøre i haven, for at den bliver klar til sommeren. I denne artikel får du vores bud på fire haveprojekter, som er perfekte til april måned.

Gør drivhuset klar

April er først og fremmest en perfekt måned til at gøre dit drivhus klar til sommeren og resten af foråret. Når du skal gøre drivhuset klar, gælder det først og fremmest om at rydde op i hele drivhuset, så der bliver plads til nye planter.

Foråret er også et godt tidspunkt, hvis du gerne vil ændre på indretningen i dit drivhus. Det kan fx være du gerne vil have plads til lidt flere ting som fx dit jagtudstyr i drivhuset. Drivhuset er oplagt til opbevaring af mange forskellige ting, og her er foråret et godt tidspunkt til at skabe plads til det, som du gerne vil have i dit drivhus.

Når du har ryddet op i drivhuset, er næste trin at lave en stor forårsrengøring, hvor du går hver en krog efter i drivhuset, så dit drivhus bliver rent og klar til de nye planter, som du skal have i dit drivhus.

 

Giv græsplænen en overhaling

Det næste haveprojekt, som er perfekt til april, er at give græsplænen en overhaling. I løbet af foråret, er det vigtigt at gå din græsplæne efter, for at den får de bedste betingelser for at vokse sig flot grøn til sommeren.

Det er fx vigtigt at du i løbet af foråret fjerner visne blade og små grene fra græsplænen, da det ellers kan skygge for solen og derigennem ødelægge græsplænens muligheder for at vokse. Når du har fjernet de mest synlige blade er det en god idé at rive græsplænen for både at fjerne blade men også det første mos, kan fjernes ved at rive græsplænen med en god rive.

Det er samtidig en fordel at gøde græsplænen i løbet af april for at give din plæne et forspring.

 

Begynd bekæmpelsen af ukrudt

Ukrudt er enhver haveejers værste fjende, og for at du små uønskede planter ikke skal overtage din have, er det afgørende at du begynder bekæmpelsen af ukrudt så tidligt som muligt.

Jo tidligere du begynder, jo nemmere bliver det at komme af med ukrudtet i din have. Det er nok ikke muligt at slippe helt uden om ukrudtet, men du kan gøre en stor indsats og derigennem slippe for det meste af ukrudtet.

I forĂĄrsmĂĄnederne er det ofte nemt at se, hvilke planter der er ukrudt, da meget ukrudt begynder at gro tidligere end mange andre planter.

 

Bring forĂĄret ind i din bolig

Det sidste haveprojekt handler om at få foråret ind i din bolig. Det er nemlig vigtigt, at det ikke kun er i din have, at man kan mærke at foråret er på vej. Det gælder også om at gøre din bolig klar til sommeren ved at bringe foråret ind i din bolig.

Du kan fx have smĂĄ potter med forĂĄrsblomster stĂĄende i vindueskarmen, eller begynde at forspire tomater i smĂĄ bakker, som du senere kan plante i drivhuset.

Du kan også gøre klar til foråret ved at finde ny dekoration i forårets farver. Dekoration kan være mange forskellige ting, og det behøver ikke at være noget stort. Du kan fx pynte køkkenet med at par flotte viskestykker fra Georg Jensen, som du kan finde ved at klikke her.

Du kan ogsĂĄ finde meget anden dekoration, som kan pynte i din bolig og skabe en fornemmelse af at sommeren er pĂĄ vej.