Biker jeans i Danmark

I Danmark er Biker Jeans ved at komme tilbage

Når man tænker på motorcykler, så tænker man også gerne på en hel bestemt stil. Det er hel bestemt stil, som både dækker over alt fra musik til tøjstil. Motorcyklister er ofte blevet sat i forbindelse med rockmusik. Det stammer helt tilbage fra slutningen af 50erne og i op igennem 60erne, hvor veteraner kom hjem til USA fra Koreakrigen. De følte sig utilpasset i samfundet, og de samlede sig derfor i forskellige klubber, motorcykelklubber. Siden da har det spredt sig over hele verden, og folk af alle typer er blevet medlem af motorcykelklubber og går rundt i biker jeans. Motorcykelklubber har ofte været forbundet med rockerbander og det kriminelle miljø, men sandheden er, at langt de fleste har intet med det at gøre. De er blot fredeligt mennesker som samler sig omkring deres hobby. Deres hobby som er motorcykler.

Biker jeans er ikke kun for motorcyklister

En bestemt stil begyndte at bede sig ud af motorcykel miljøet, specielt deres tøj. Læderjakker er nu noget alle går med. De ser godt ud og de er ofte holdbare og af god kvalitet. Men det startede med at være noget som motorcyklister brugte, da læder var noget af det mest sikre, man kunne køre med. Læderet var godt til at holde varmen, når man cruiser ned af motorvejen, men hvis man skulle være så uheldig at falde, så vil læderet også tag af for faldt. Man kan nemlig rulle temmelig langt ned ad asfalten. Derfor går motorcyklister også med biker jeans som er lavet af læder: http://bikerjeanspriser.dk/

biker-jeans

Rockbands gør biker jeans populære hos en helt ny gruppe af mennesker

Nogle af dem som virkelig tog læder stilen til sig, var rockmusikere. Rockmusik er ofte blevet anset som rebelsk musik, og motorcykelgrupperne havde ligeledes noget rebelsk over sig. Derfor var det nærliggende for musikere, som følte sig udenfor det almindelige samfund at tage denne til til sig. De begyndte også at gå lædertøj, men ikke fordi det var praktisk. Det var simpelthen den mode som dukkede op. Alle dem som fandt sig godt i rockmusikken og begyndte at lytte til disse bands, begyndte naturligvis også selv at følge den stil, og nu bliver læderjakker og biker jeans pludselig endnu mere udbredte. I dag ser vi det knap så meget, på nær læderjakken, men det er stadig en stil som dukker op en gang imellem, og folk begynder at gå med biker jeans.