Brug foråret på at gøre dit sommerhus klar til ferien

Er du en af de heldige ejere af dit eget sommerhus? Så er det tid til at gøre dit sommerhus klar til sommerferien, for at du kan bruge en masse dejlige timer der. At gøre dit sommerhus klar handler om et par forskellige punkter, som du kan læse mere om i denne artikel.

 

Giv sommerhuset et forårstjek

Det første du skal i gang med, for at gøre dit sommerhus klar til sommerferien, er at give boligen et forårstjek. Når vi kommer til forårsmånederne, har sommerhuset stået mange måneder uden at blive brugt, og derfor gælder det om at tjekke op på hele sommerhuset, så du er sikker på der ikke er opstået nogle skader.

Det handler om at tjekke op på flere forskellige punkter. Det er fx en god idé at gå taget efter og rense det for eventuelle alger. Taget er ekstra udsat i løbet af vinteren og der er derfor større chance for at der opstår skader på taget i løbet af de kolde måneder.

Det er vigtigt at fjerne alger, da det på længere sigt kan lede vand ned i tagkonstruktionen som kan resultere i store skader. Det er samtidig en god idé at fjerne blade og andet skidt fra tagrenden, så det ikke ryger ud over facaden.

Facaden er også en god idé at gå efter, for at se om der er revner eller andet der kan indikere en eventuel skade.

 

Skab en god sommerstemning i huset

Når du har givet sommerhuset et forårstjek, er det tid til at skabe en hyggelig stemning i sommerhuset.

Det handler først og fremmest om at lave en grundig forårsrengøring i hele sommerhuset, så der bliver klar til du kan indtage sommerhuset, når sommerferien står for døren.

Efterfølgende er det en god idé at overveje, om du kan friske sommerhuset op med lidt ny dekoration, og på den måde gøre lidt ekstra ud af sommerhuset.

Du kan fx pynte stuen med et par flotte puder fra House Doctor i forårets farver eller noget andet dekoration, som du synes vil skabe en god forårsstemning i din bolig.

Det er også en god idé at overveje om det er tid til at male sommerhuset. Ny maling gør en kæmpe forskel for en bolig, og det er derfor godt at overveje op til sommerferien, om du skal have malet sommerhuset i løbet af foråret.

 

Overvej om sommerhuset skal lejes ud

Hvis du ikke selv har mulighed for at bruge hele sommeren i sommerhuset, kan du overveje at leje sommerhuset ud lidt af sommerferien, så andre kan få glæde af dit sommerhus og du samtidig kan få lidt penge til vedligeholdelse eller andre udgifter i forbindelse med at eje et sommerhus.

Ved at leje dit sommerhus ud, giver du andre mulighed for at nyde et par dage i dit sommerhus, når du alligevel ikke selv bruger tid der.

Det kræver selvfølgelig lidt praktisk arbejde at leje dit sommerhus ud, da der blandt andet er noget juridisk der skal være styr på. Men hvis du får hjælp til det juridiske fx fra en boligadvokat der kender alle reglerne, er du godt på vej til at tjene lidt på udlejning af dit sommerhus.

En boligadvokat kan også hjælpe i situationer, hvor du er ved at købe eller sælge sommerhus og i den forbindelse har brug for hjælp til at skrive et skøde eller andre af de juridiske papirer.