De mange muligheder med bivoks

Bivoks er en voks, der produceres af bier. Voksen bruges af bierne til at bygge de vokstavler, som hele boet består af. Tavlerne består af vandretliggende, sekskantede celler til begge sider. Man har brugt bivoks helt tilbage i det gamle Ægypten bl.a. som belysning, medicin og kosmetik, og dette bruger vi det sådan set stadig til. Du kan f.eks, anvende bivoks som base i kosmetik. Bivoks er rigtig god at anvende i cremer, salver eller læbepomader. Bivoks optages ikke i kroppen, og dette er en af grundene til at det er en super god base i kosmetik. Bivoks er også særdeles sikker at bruge til børn og babyer. Hvis du går meget op i økologi, så findes voksen også i økologisk form.

Du kan også anvende bivoks til at lave dine egne bloklys med. Bivokslys brænder nemlig renere end almindelige stearinlys og forurener derfor også mindre. Bivoks er en fornybar ressource, der ikke belaster miljøet og er kompostbar. Derfor kan resterne smides ud i komposten eller sammen med madaffaldet. Hvis ikke du har tid eller overskud til at lave dine egne lys, så kan du også nemt finde nogle 100% dansk producerede og håndrullede lys. Farverne på lysene kan variere fra lys til lys, da voksen er naturlig og uraffineret.

Du kan her finde et stort udvalg af bivoks og bruge det til lige det, du ønsker.

Dansk bivoks

Denne danske bivoks indeholder hverken pesticider eller tilsætningsstoffer, og er desuden en del af den danske Grøn Voks pulje. Dette naturprodukt er af høj kvalitet og renset med vand, så det stadig bevarer det helt naturlige. Herefter er bivoksen blevet filtreret for partikler, der er større end 5 mikron. Bivoks er også yderst velegnet til behandling af træ. Voksen gnides ind i træet med en tør klud, køkkenrulle eller lignende. Dette beskytter træet mod udtørring, har en vandafvisende effekt og giver en lidt mørkere farve til træet. Bivoks er en billig og naturlig løsning på mange af hverdagens udfordringer. Uanset hvad dit formål med bivoks er, så finder du med garanti, lige det som du går og leder efter.