Derfor skal du sende dit barn på efterskole

Hvis din søn eller datter har et ønske om at komme på efterskole, har du måske før overvejet, hvad det egentlig indebærer, og hvad han/hun kan få ud af det. Et efterskoleophold er ikke billigt, så du har måske også haft tankerne om, hvorvidt det er pengene værd. Her kan du blive klogere på fordelene ved et efterskoleophold.

Dit barn får helt nye og unikke venskaber

Alle der har været på efterskole kan skrive under på, at der rigtig hurtigt bliver dannet nogle helt unikke relationer. Fordi alle eleverne bor på skolen sammen, er de tvunget til at lære hinanden at kende. Det er en anderledes måde at lære hinanden at kende på, så der kommer hurtigt nogle rigtig fede venskaber ud af det. Mange siger, at der på en efterskole bliver dannet livslange relationer.

Dit barn kan dyrke sine interesser i højere grad

Det er sådan, at mange efterskole har et bestemt tema eller noget bestemt, som de går særligt meget op i. Det er derfor, der findes både musikefterskoler, idrætsefterskoler, kunstefterskole osv. Hvis dit barn har en speciel interesse, kan han/hun få chancen for at dyrke det i endnu højere grad, fordi det pludselig bliver til en del af skolegangen og ikke blot en fritidsinteresse. Der findes f.eks. også kristne efterskoler, så der er en skole for alle. På www.saedding.dk kan du læse mere om en kristen efterskole.

Dit barn bliver parat på en ungdomsuddannelse

Når dit barn går ud af 9.klasse, er det ikke sikkert, at hun/hun føler sig parat til at starte direkte på en ungdomsuddannelse. Derfor er det oplagt at tage et år på efterskole. På den måde får dit barn nemlig et ekstra år til at suge læring til sig og blive parat på en uddannelse, og det er samtidig med, at han/hun bliver fyldt op med fede oplevelser.