Disse haveprojekter skal du kaste dig over i juni

Vi er kommet ind i den første sommermåned og det betyder at det for alvor er tid til at gå i gang med diverse havearbejde. Men hvilke haveprojekter skal jeg bruge tid på i juni måned, for at få en fantastisk have til resten af sommermånederne? I denne artikel får du vores bud på, hvilke haveprojekter du skal kaste dig over i løbet af juni.

Plant nye sommerblomster

Det første du skal i gang med, når juni måned er ankommet, er at plante nye sommerblomster til haven. Når vi er kommet til juni, er de første blomster allerede ved at afblomstre og det er derfor tid til at opdatere haven med nye blomster.

Du kan finde mange flotte haveblomster plantecentrene i løbet af juni, som kan være med til at gøre din have til en fantastisk blomsteroase.

Du kan fx finde nye stauder til haven, som kan bringe nogle nye farver til din have. Ud over stauder er roser perfekte til at plante i krukker og have stående rundt omkring, for senere at plante dem ud i haven.

Når du planter nye blomster i krukker, er det vigtigt at give blomsterne næringsrig jord, så de har gode betingelser for at vokse. Du kan samtidig overveje at give planterne lidt gødning, så de får en god start på sommeren.

 

Klip hækken første gang

I løbet af juni måned, er det tid til at klippe hækken første gange. Som tommelfingerregel er det bedst at klippe hækken inden vi kommer til Sankt Hans.

Nogle typer af hække skal klippes to gange, mens andre kan nøjes med en enkelt gang. Det er oftest en smagssag, hvor lang du vil lade hækken blive, før du synes den trænger til første klipning.

Hvis du har en høj hæk, er det ofte nemmere at komme til, hvis du deler klipningen op i to gange. Alternativt kan du finde et par gode stiger, som du kan bruge til at klippe hækken med. Trappestiger er særdeles velegnet til hækklipning.

Ud over hækken kan du i slutningen af juni begynde at klippe nogle af havens bærbuske, så du holder dem under kontrol.

 

Skab en hyggelig terrasse

Et af de bedste projekter at kaste dig over i juni, er at skabe en hyggelig terrasse, som du kan bruge tid på resten af sommeren.

For at skabe en hyggelige terrasse skal du først og fremmest finde et godt sted i haven, der har gode rammer i forhold til sollys og evt. læ så du får et godt siddested. Måske er du så heldig at du allerede har et godt sted i haven. Ellers kan du hurtigt lægge en terrasse med et par fliser.

Når du har fundet stedet til din terrasse, er det tid at finde nogle gode møbler til terrassen. Et par gode havestole og et havebord danner grundlag for en hyggelig terrasse. Du kan også vælge et par liggestole, hvis terrassen primært skal være til afslapning i solen.

Når møblerne er på plads, er det tid til at skabe en hyggelig stemning på terrassen. Det kan du blandt andet gøre ved at plante nogle flotte sommerblomster i krukker og have stående.

Ud over det kan du finde lidt flot dekoration til bordet som fx en flot vase fra House Doctor, der kan være med til at gøre din terrasse ekstra speciel.