Er du også i tvivl om hvorfor et jordvarmeanlæg er en god ide? Læs med her

Vi lever i moderne tider, hvor teknologien hele tiden udvikler sig. En af de mere populære opfindelser er et jordvarmeanlæg, som kan graves ned hos alle villaer som har en tilhørende have.

Overordnet set findes det to forskellige typer jordvarmeanlæg. Der findes det lodrette eller vertikale jordvarmeanlæg, og så findes der det traditionelle jordvarmeanlæg. Forskellen på disse to forskellige er overordnet set hvilken vej slangerne graves ned, og hvor dybt slangerne graves. Et traditionelt jordvarmeanlæg graves ned vandret, og ligger typisk kun en meter under jorden, mens det vertikale graves ned vandret og typisk graves omkring 100 meter ned i jorden. Idet dette anlæg graves lodret ned i jorden, fylder det også en del mindre plads og er derfor også meget velegnet til mindre haver.

Der er store besparelser at se på din varmeregning

En af de absolut største fordele for dig som forbruger, er at du ved at have et jordvarmeanlæg kan se store besparelser på din varmeregning hvert år. Det vil sige du spare penge, som du kan bruge på andre mere spændende ting.

De største besparelser vil være at se på det vertikale eller lodrette jordvarme anlæg, idet kapaciteten på dette er størst. Dog bør du også have i baghovedet at dette anlæg også koster en hel del mere end det traditionelle jordvarmeanlæg. Modtag tilbud på vertikal eller lodret jordvarme, og begynd selv at regne på hvor hurtigt det vil kunne tjene sig selv ind igen. Mange gange er det nemlig vigtigt at du ser på anlægget som en langsigtet investering, som med tiden vil tjene de penge du har brugt på anlægget hjem igen.

Det er bedre for miljøet at bruge jordvarme

En anden og rigtig god grund til at du kan drage fordel af at få installeret et jordvarmeanlæg, er også at det er det bedste for flertallet, idet et jordvarmeanlæg også er godt for miljøet.

Dette skyldes at varmen i vores hus normalt vil komme fra fossile brændstoffer, det vil sige olie, gas eller træ. Dette er noget vi med tiden vil løbe tør for. Men sådan er det ikke med et jordvarme anlæg, idet det gør brug af en co2-neutral og utømmelig ressource. Hermed er der altså ikke mange argumenter for hvorfor jeres familie ikke også som så mange andre skal anskaffe jer et vertikalt eller traditionelt jordvarmeanlæg.

havebackstage.dk
https://www.jordvarmeanlaegpris.dk/blog/2014/05/hvad-er-lodret-jordvarme