Find rav i baghaven

Rav findes som regel omkring kyster. Har du derfor en strand som baghave, kan du være heldig at finde rav. Det kan være en meget sjov hobby at lede efter rav, da det giver dig et mål og noget at interesserer dig for. Mangler du derfor en grund til at komme ud og bevæge dig lidt, er det en rigtig god idé at begynde at lede efter rav. Det kan både være, hvis du bor op ad en kyst, har et sommerhus i nærheden eller bare gerne vil tage turen hen til stranden, hvor langt der end må være. Har du interesse for at lede efter rav, er det altså bare om at komme i gang.

Sådan starter du

Når du skal indlede en ny hobby, hvor du leder efter rav langs kysten, er der nogle ting, som kan hjælpe med at gøre det til en sjovere og mere succesfuld oplevelse. Det kan for eksempel være en rigtig god idé at skaffe en ravlygte. En ravlygte fungerer lidt som en lommelygte blot med den forskel, at belysning udsender UV lys i stedet for almindeligt hvidt lys. Der er stadig en tænd/sluk knap, batteri og LED belysning, som også gør sig gældende ved en almindelig lommelygte. Grunden til at UV lyset er effektivt, når du skal lede efter rav, er, at det giver særlige teksturer et fluorescerende udtryk. På den måde er det let at adskille rav fra andre sten og ting, der kan findes på kystlinjen.

Husk sikkerheden

At lede efter rav er i sig selv ikke en særlig farlig hobby, men der er dog nogle sikkerhedsforanstaltninger, som bør tages højde for. Det kan hænde, at der findes fosfor omkring kysten, som kan forveksles med rav. Dette er uhyre sjældent, men stadig noget, som bør tages seriøst. Derfor bør du altid opbevare dit rav i en lukket glas- eller metalbeholder.