Gå på opdagelse i den store verden af rødvin

Findes der noget bedre end et godt glas rødvin? Om ikke andet, så kan rødvin hvert fald drikkes til enhver anledning ligegyldigt, om der er noget, der skal fejres, eller om der blot skal et lille glas til, fordi det endelig er fyraften. Med andre ord, findes der altså altid en undskyldning, der giver anledning til et godt glas rødvin, og idet udvalget af rødvin spænder utroligt bredt, er der altså også garanti for, at du finder en eller flere flasker, der falder lige i din smag. Er du således interesseret i at finde den helt perfekte rødvin til netop den begivenhed, du skal fejre? Så har du altså lige her mulighed for at gå på opdagelse i et stort udvalg af rødvin.

Rødvin fra hele verden

Du kender sikkert de største vinlande som Frankrig, Italien, Spanien og Portugal, som er de førende indenfor vinproduktion. Rødvin bliver dog også produceret i en lang række andre lande i dag, hvorfor du altså ligeledes har mulighed for at få en lækker rødvin fra blandt andet Afrika, Asien, Australien og Syd- og Nordamerika. Alt efter, hvor en rødvin kommer fra, har den naturligvis sin helt egen og unikke smag. Således giver det brede udvalg af rødvin dig altså også mulighed for at finde én, der falder lige i din smag.

Nogle af de mest kendte rødvinsdruer er dog Merlot, Pinot Noir og Cabernet Sauvignon, som alle bliver produceret i blandt andet Frankrig. Ønsker du dog at prøve noget nyt, er et andet godt alternativ til disse druer en Malbec, som kommer fra Argentina. Du kan med stor fordel gå på opdagelse i nogle af de knap så kendte druer, hvis du ønsker at finde dig en god ny rødvin.

Hvilken rødvin skal jeg servere til maden?

Har du dog allerede besluttet, hvilket måltid der skal spises til vinen, skal du altså være opmærksom på, at den rødvin du vælger, går til maden. Skal du eksempelvis have en smagfuld og kraftig ret, skal du vælge en rødvin, der ligeledes er kraftig. Dette gælder blandt andet, hvis du skal have en god saftig bøf. Er du dog mere ude i at servere noget fisk, skal du vælge en rødvin, der er knap så dominerende.