Hvad koster det at få nyt tag på huset?

Hvad koster det at få nyt tag på huset?

Er det ved at være tid til nyt tag på huset? Så har en af dine overskyggende tanker garanteret lydt på: Hvad koster det egentlig at få et nyt tag?

Der er flere faktorer, der kommer i spil, når en tagpris skal beregnes. Vi har forsøgt at klarlægge nogle af faktorerne, så du kan få et nogenlunde overblik over din fremtidige regning.

Spørgsmålene, du skal stille dig selv

Nogle af de faktorer der har indvirkning på tagprisen, er blandt andet, hvor stort et tagareal der skal dækkes. Det giver selvfølgelig god mening, fordi man (blandt andet) beregner tagpriser ud fra antal kvadratmeter.

Det næste spørgsmål du kan stille dig selv, er måske sværere at svare på. Spørgsmålet lyder nemlig på, hvilket tilstand undertaget er i. Hvis ikke undertaget er helt tæt og kompakt, er det nødvendigt enten at renovere eller udskifte det. Det påvirker naturligvis også prisen, da andre, hvis undertag er helt intakt, undgår udgiften til reparation eller fornyelse af undertag.

Det kan dog kræve det rette fag-øje at vurdere undertagets tilstand. Så vær varsom med selv at vurdere, hvorvidt undertaget skal behandles.

Materialet har indvirkning på tagprisen

Det er måske selvsagt, men tagpladernes materiale har indvirkning på tagets pris. Det er jo ikke helt ligegyldigt, om du får monteret tagpap eller teglsten. Som du måske kan regne ud, holder tegltagsten også en del længere tid, end tagpap gør. Det er jo også en faktor, der påvirker prisen (i længden): hvor lang tid holder det tag, du får monteret?

Man siger generelt, at tegltagsten holder i 60-100 år, imens tagpap kan holde i op til 50 år.

Den geografiske placering kan have betydning for tagpris

Udover materiale, undertagstilstand og antal kvadratmeter, kan den geografiske placering også have betydning for pris på nyt tag. Det ses ofte, at det er dyrere at bestille en taglægger i fx København, end det er i Herlev eller Ballerup. Det er dog en generel tendens inden for mange brancher – ikke kun i taglæggerbranchen.

Husk desuden, at det ikke er godt at vente for længe med montering af nyt tag. Det kan komme til at koste dig dyrt.