Trægulv trends i 2020

Det kan være svært at spå om fremtiden og som det ses af udvalget af trægulve fra Flottegulve.dk så er valgmulighederne mange, men her får du alligevel et bud på, hvad trenden indenfor trægulv bliver i 2020.

En klassiker på fremmarch
Et stavparketgulv eller et sildebensgulv, som gulvtypen også ofte kaldes på grund af det flotte mønster gulvet ofte lægges i, er en klassiker der efterhånden har eksisteret i rigtigt mange år. I starten var det primært hos det bedre borgerskab, at denne gulvtype kunne ses og indtil de seneste år har det primært været i herskabslejligheder og større villaer at man er stødt på gulvtypen.

I de seneste år har gulvtypen dog set en markant stigning i popularitet, således at den i dag også er blevet populær i mange andre boligtyper. Gulvtypen passer da også fremragende ind i mange forskellige indretningsstilarter og er yderst smuk både sammen med klassiske og moderne møbler.

Stavparketgulve ser derfor også ud til at blive en af de store trends i 2020.

Tonede trægulve
Traditionelt har man så vidt muligt forsøgt at bevare trægulvenes naturlige udseende ved at anvende en klar lak eller olie. Da lyse gulve er populære blev det desuden udbredt at anvende en hvidtonet lak eller olie, for yderligere at lysne gulvet. Ikke mindst når det gælder eg, der i sin naturlige farve er knap så lys som man ønskede det.

Nu tyder alt på at også andre farvetone vinder frem, når det gælder trægulve. Således er det i dag muligt at købe trægulve, der er overfladebehandlet med lakker eller olier i forskellige brunlige, grålige og sorte toner.

Især gråtonede trægulve ser ud til at blive en trend i 2020 muligvis fordi de giver et godt sammenspil med de grå klinker og væg-til-væg-tæpper, der igennem en længere årrække har været populære i indenfor disse gulvtyper, kombineret med det faktum at grå er en praktisk gulvfarve, da støv og lignende ses knap så tydeligt på et gråt gulv.