Optimér dit landbrug – gør det smart!

Vi lever lige nu i en tid, hvor der konstant bliver introduceret nye teknologiske artefakter til vores samfund. Den teknologiske udvikling er fordelagtig, fordi den effektiviserer og optimerer ældre tiltag.

Den teknologiske udvikling rammer alle aspekter og erhverv – og landbruget er ingen undtagelse! I dag benytter flere landmænd sig nemlig af droner, når de skal aflæse deres afgrøders tilstand. Lyder det futuristisk? Det er det slet ikke – og følger du ikke trop, giver du dig selv urimelige vilkår i forhold til dine konkurrenter. Lyder det interessant? Så læs med her!

Kan du se, om dine planter er syge?

I dag betegnes landbrug, der benytter sig af droner som drone-landbrug eller smart landbrug. Det er slet ikke så upassende et navn, for der er nemlig mange smarte fordele ved at introducere droner til landbruget.

En drone kan flyve 10-100 meter over afgrøderne, hvilket betyder, at de er det fartøj, der bedst aflæser afgrøders tilstand – de kan nemlig komme helt tæt på. Dronen aflæser afgrødernes tilstand ved at aflæse planternes fotosyntese. Planternes fotosyntese afslører nemlig effektivt planternes tilstand og kan afsløre flere tilstande, som fx svampeangreb eller højt ukrudtstryk. Det kan også informere om planternes manglende næring. Det kan fx være, at du har undervandet dine planter, men de endnu ikke har vist det for det blotte øje. Det tager nemlig tid, hvis vi skal opdage vandmangel uteknologisk. Det betyder, at du kan forebygge større skader med en planteaflæsning.

Få overført din data direkte til dine landbrugsmaskiner

Når dronerne aflæser dine planters sundhedstilstand, giver det naturligvis en masse indsamlet data. Denne data er i sig selv enorm værdifuld – men det bliver smartere endnu!

Den indsamlede data kan nemlig overføres direkte til dine landbrugsmaskiner, hvilket betyder, at du nemt kan køre ud og gøde eller behandle der, hvor det er afsløret, der er behov for det.

Det sikrer en langt højere præcision af brug af sprøjtemidler, hvilket i sidste ende betyder, at du sparer penge. Den indsamlede data kan leveres gennem en webportal, men kan også leveres fysisk. Derefter kobles data til landbrugsmaskinernes GPS modul, som sikrer et smart landbrug. Besøg Planteinspektion.dk for mere info.