Sådan finder man en god robotplæneklipper

I en travl hverdag kan det være særdeles udfordrende at få tid til at klippe græsplænen, og det er ydermere en opgave, der skal varetages jævnligt i det sene forår og hen over sommeren. Når man ikke får slået græsset, vokser det hurtigt, hvilket medfører, at græsplænen ikke kommer til at se nyklippet og sommerlig ud. Vil man gerne have en nyslået græsplæne uge efter uge, uden selv at skulle slå græsset, kan det være ganske fordelagtigt at erhverve sig en robotplæneklipper, da denne kan varetage græsslåningen helt selv. De fleste modeller af robotplæneklippere kører også selv i pitstop, når den er ved at løbe tør for strøm, hvormed man i store dele af sommeren kun skal lave enkelte tjek og services å robotplæneklipperen.

Hvor store arealer kan den givne robotplæneklipper klippe?

Når man skal have valgt en robotplæneklipper, er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser omkring robotplæneklipperens kunnen, således man finder frem til den rigtige robotplæneklipper. Her skal man eksempelvis have overvejet størrelsen af græsplænen i forhold til robotplæneklipperens størrelse, da robotplæneklipperens kapacitet skal stemme overens med dette. Har man en større græsplæne, kan det være en fordel med en større type af robotplæneklipper, da disse oftest vil have en større kapacitet. Har man blot en mindre græsplæne, er det heller ikke nødvendigt med en større model. På den måde kan man tynde lidt ud i udvalget og lettere finde frem til en af de modeller, der passer med krav og behov.

Batteriets oplysninger skal også overvejes

Robotplæneklipperens kapacitet afhænger også en hel del af batteriets kunnen, og her er der især tale om, hvor længe robotplæneklipperen kan klippe græs på en enkelt opladning. Når man har en større græsplæne, er det vigtigt at vælge en robotplæneklipper med et stort batteri, så man kan holde græsset nede, hvilket kan være svært med en robotplæneklipper med et mindre batteri, da den skal benytte meget tid ved ladestationen.

Som en bonusovervejelse kan man også overveje robotplæneklipperens klippehøjde, som også kan variere fra model til model. De fleste er mulige at indstille i intervallet fra 20 mm til 60 mm, hvormed man altså selv kan justere klippehøjden i forhold til ønsker og behov. Derfor kan det også være vigtigt at vælge en model med justerbare klippehøjder i et bredt interval, så man ikke er bundet af en, to eller tre klippehøjder – læs mere i denne robotplæneklipper test.