Sådan kommer du godt igennem et boligkøb

Boligkøb er en af de største beslutninger. Når du køber bolig, er der meget forskelligt at holde styr på, samtidig med at du skal at flytte. Det kan derfor godt være svært at overskue hele processen. I denne artikel har vi samlet et par tips til, hvordan du kommer godt igennem dit boligkøb.

Hav styr på din økonomi

Første tip, for at komme godt igennem dit boligkøb, er at have godt styr på din økonomi. Det er vigtigt at have styr på din økonomi, da fast ejendom er noget af det dyreste vi køber i løber af livet.

Samtidig er der mange, der skal ud og tage et lån for at kunne købe bolig, og her er det ekstra vigtigt at du kender din egen økonomi godt. Det er vigtigt for at du først og fremmest ved hvor mange penge du har til rådighed til at betale af på et lån om måneden. Det er samtidig også vigtigt for at du kan vise banken eller realkreditinstituttet, at du har gode muligheder for at afdrage på et lån.

 

Kend forskellene på forskellige boliglån

Vi fortsætter lidt omkring boliglånene, med råd nummer to, der handler om at kende forskellene på de forskellige typer af boliglån. Som nævnt ovenfor kan du både få et boliglån af en bank eller et realkreditinstitut.

Hos banken får du et banklån mens du hos realkreditinstituttet får et realkreditlån eller et pantebrevslån.

Et banklån er typisk kendetegnet ved en høj rente og lave omkostninger for at lave lånet, mens et realkreditlån har lavere renter, men højere etableringsomkostninger. Et pantebrevslån, er et lån, hvor du via et pantebrev stiller sikkerhed for lånet i den købte bolig, hvilket giver låneudbyderen en god sikkerhed.

 

Overskueliggør din flytteproces med en plan

Når du har fundet den bolig, som du gerne vil købe og fået overblik over din økonomi, er vi nået til selve flytningen. For at komme godt igennem dit boligkøb spiller den afsluttende flytteproces en afgørende rolle.

For at få en god flytning, hvor du ikke bliver stresset, er det vigtigt at du har en plan for flytteprocessen. I en plan for flytningen kan du fx få et overblik over hvornår du skal have pakket hvilke ting.

Det tager altid længere tid at pakke end vi regner med, og derfor er det vigtigt at du begynder i god tid, og har en plan for, hvornår du skal være helt færdig med pakningen.

På selve flyttedagen, er det vigtigt at få hjælp enten fra venner og familie eller ved at booke et flyttefirma, da flytning er en stor opgave.

Vær tålmodig, når du skal falde til i dit nye hjem

Når du er flyttet ind i dit nye hjem, vil der altid gå noget tid, før det føles helt som ”hjemme”. Her er det vigtigt, at du har tålmodighed til at få indrettet dig godt og vænne dig til dit nye hjem.

En god måde at gøre dit nye hjem personligt fra starten, er ved at have fokus på at dekorere dit hjem på en personlig måde. Herunder ved at finde dekoration, som du synes er flot og som giver dit hjem en personlig stil.

Du kan fx købe boliginteriør fra House Doctor, der kan give et unikt og ikke mindst personligt pust til dit nye hjem.

Du kan også pynte dit nye hjem med billeder af venner og familie og derigennem skabe et hjem, hvor du føler dig godt tilpas.