Sådan holder du haven flot

Vores have spiller en stor rolle for det totalindtryk, vores hjem afsender. Haven er lige så tydelig at se, som selve boligen er det, når man ankommer på en adresse. Derfor gør de fleste af os også et stort nummer ud af at holde haven flot og nydelig.

I den forbindelse vil vi gerne give 2 gode råd, der kan gøre det lettere at holde haven flot.

Simpelt er ofte vejen frem

Mange af os elsker at skulle i haven og have jord under neglene. Andre h-a-d-e-r det! Afhængigt af hvilken gruppe man hører til, skal man tænke sig om, når man planlægger sin have. Man kan populært sagt vælge mellem enten at holde det simpelt eller holde det vedlige. Det betyder naturligvis, at hvis man ikke ønsker at bruge mere tid end nødvendigt i haven, skal man holde den enkelt, mens folk med grønne fingre skal holde den vedlige.

Ønsker man en have med buske, bede, blomster, bassiner m.m. så må man også være forberedt på, at det er noget mere tidskrævende at holde det flot. Er man derimod ikke fan af at skulle tage sig af havearbejdet, så kan en stor grøn plæne må få træer være løsningen – og den kan altså stadig være nydelig.

Befinder man sig et sted imellem de to nævnte lejre, så kan man evt. indrette haven i mindre zoner. På den måde kan man planlægge mindre arealer, der kræver vedligeholdelse, mens de største dele af have er lette at håndtere. Det giver mulighed for rent faktisk at få passet haven uden at gå på kompromis med lidt ekstra plantetyper og flotte farver uden for vinduet.

Ønsker du hjælp til planlægning af haven? Du finder mere info her.

Fremhæv terrassen

Har du nogensinde overvejet, at du blot kan flytte fokus fra haven til terrassen? Nuvel, en terrasse kan også kræve vedligeholdelse, når den f.eks. skal behandles for flisepest eller på anden vis rengøres. Uanset hvad, så kræver den dog ikke regelmæssig pleje på samme måde som en have. Det gør det nemt at indrette sig flot og luksuriøst på terrassen og nyde sommeren derfra. Måske du slet ikke når i have fordi du blot skal ud ad en dør for at føle, du kan nyde sommeren for fuldt flor.

Du kan med andre ord roligt bruge krudtet på at udvælge en lækker grill, nye havemøbler og meget mere, uden at du skal have dårlig samvittighed.