Skal du til at sælge dit hus? – 3 gode råd til at gøre dit hus mere attraktivt

Du tænker sikkert at dit hus er hvad det er, men faktum er, at du faktisk kan gøre det markant mere attraktivt, hvis du foretager nogle få ændringer selv. Vi guider dig til, hvordan du kan sælge dit hus til den mest fordelagtige pris.

De små forbedringer

Der er rigtig mange forbedringer, som kan gøre at dit hus bliver anset mere attraktivt på markedet eller bare bliver solgt hurtigere. Hvis huset trænger til en omgang maling, er det en god idé at male rummene, selvom du er ved at sælge det, får du stadig en fortjeneste i, at det ser mere indbydende ud og derved kan blive solgt hurtigere. Helst i en lys, neutral farve. Det handler om at få køberen til at kunne forestille sig at bo der.

De helt små ting du kan gøre, er at sørge for at der er rent og pænt, også i kosteskabe og loftsrum. Få det til at se så åbent ud, som muligt. Jo større det ser ud, jo bedre. Du kan eventuelt flytte nogle af dine ting, inden du holder åbent hus. Træk gardiner, persienner og generelt andre ting som tildækker vinduet, fra. Nypudsede vinduer kan virkelig gøre underværker på lysindfaldet.

Sørg for at lufte godt ud i alle rum, lige inden du holder åbent hus. Det er nemmere at forestille sig at bo et sted, hvis der ikke lugter af andre mennesker.

De lidt større forbedringer

Der er mange måder at værdiforøge sit hus på. Du kan blandt andet skifte elementer ud, som ser gamle eller slidte ud. Det kan være alt fra vinduer til døre. Hvis du har en flot have, kan en endnu flottere terrassedør, som fører ud til haven, give en god oplevelse af huset.

Undersøgelser viser at det, husejere leder mest efter, er et køkkenalrum, tre til fire soveværelser og to badeværelser. Det er tidens hustrends. Det kunne være noget at overveje, hvis du håber på en større indtjening for salget af dit hus.

Undersøgelser viser at en renovering fra et almindeligt køkken til et køkkenalrum, kan give et afkast på 100-400 procent. Det er nok en af de bedste investeringer, du kan gøre dig, da der er meget efterspørgsel på køkkenalrum. Desværre er det sådan, at tilbygninger som udestuer og havestuer nærmest ikke giver noget afkast, da det er noget som de nuværende købere på ingen måde efterspørger.

At investere i et ekstra toilet eller badeværelse, kan også være til din fordel. For det første kan det være det, som får de potentielle huskøbere til at sige ja, da det ikke er alle huse der har to badeværelser. Hvis du synes der ikke rigtigt er plads til det, kan du vælge at lave et af et mindre skab til et lille wc rum. Dette kan også appellere til mange børnefamilier.  

Det er også et godt råd til dig som står med huset til sidst. Tænk langsigtet når du vælger at renovere. Det kan være farligt at lave luksus ændringer, som du måske synes er smart, men en fremtidig køber kommer til at hade. Det kan være alt fra en indbygget jacuzzi, til en sauna.        

Hyr en boligadvokat

En god boligadvokat kan gøre livet meget nemmere for dig, når du står og skal sælge eller købe en bolig. Her kan de hjælpe med at tegne papirer og aftaler op. De hjælper også med at irettesætte de forskellige regler for, hvad du kan og ikke kan gøre. Vigtigst af alt, hjælper boligadvokater med at sørge for at handlen foregår så retfærdigt som muligt.

En ejendomsmægler kan også hjælpe med alt papirnusseriet. Desværre er det sådan at deres interesse ligger i at få solgt huset hurtigst muligt, så de kan få deres løn. Med en advokat, er en ejendomsmægler ikke altid nødvendig og der er en klar til at hjælpe dig med papirarbejdet.