Slå to fluer med et smæk med en sovesofa

Når man skal have valgt ny sofa til stuen, er der et væld af forskellige muligheder, man kan benytte sig af, hvilket kommer som et resultat af de mange forskellige modeller i forskellige designs, der er på markedet. Man kan vælge de klassiske sofaer, hvor man kan sidde 2-3 mand, hvilket kan være ganske praktisk, hvis ikke skal benyttes til andet end at sidde i den for at se film, læse og lignende. Det er dog også muligt at få en sofa, som via. enkelte ændringer kan omdannes til en seng, således man hurtigt kan slå sovesofaen ud, såfremt der skulle komme overnattende gæster. Denne løsning er blevet særdeles populær, hvilket den især er i tilfælde, hvor der måske ikke er specielt meget plads i huset, lejligheden eller lignende, således man ikke både skal have en sofa og en gæsteseng stående.

Udnyt pladsen ved at finde den rette størrelse

Der findes et bredt udvalg af forskellige sovesofaer på markedet, og det kan herfor være udfordrende at finde frem til den helt rette model, hvorfor man indledningsvist bør stille sig nogle krav til sovesofaen. Her kunne man eksempelvis vælge at sætte nogle krav til størrelsen, og her skal man både være opmærksom på, hvor meget sovesofaen fylder, når den er slået ind, kontra det den fylder, når den er slået ud. Har man ikke så meget plads til rådighed, kan det være en fordel at vælge en variant, hvor det er ryglænet, man lægger ned, således den sammen med sæderne på selve sofaen udgør sengen. Dette findes der mange forskellige funktionelle og gode løsninger til. Det gør der også, hvis man har en smule mere plads til rådighed, da man så kan vælge en sofa med chaiselong, der også let og enkelt kan slås ud til en dejlig seng til overnattende gæster.

Sovesofaens design spiller en stor rolle i udvælgelsen

Man skal også være opmærksom på sovesofaens design, hvilket er et ganske vigtigt parameter, da sovesofaen jo skal stå fremme i boligen, hvormed det er vigtigt, der er overensstemmelse mellem sovesofaens design og resten af boligens indretning. Her er man allerede langt ved at vælge en farve matchende andre møbler, gardiner, vægfarve mv., hvormed man altså kan sørge for, at sovesofaen kommer til at indgå som en naturlig del af indretningen.

Gå på jagt efter den bedste sovesofa og benyt pladsen i boligen fornuftigt.