Tips til den billige DIY renovering

Det er blevet populært at gå i krig med DIY projekter i hjemmet, både fordi at der er en masse penge at spare, men også fordi, at projekter bliver mere personlige. Vi danskere er enormt kreative, og flere er i stigende grad begyndt at kaste sig ud i DIY projekter. Populariteten kan forklares ved en bølge som en masse bloggere har startet, og ikke mindst TV-indslag. 

Løft dit køkkens udseende 

De fleste tilbringer en masse tid i deres køkken, det kan derfor være rart at pifte rummet op med noget tids mellemrum. Det er ikke et projekt, som nødvendigvis behøves koste dig en masse penge. 

I stedet for at gå ud og investere i et helt nyt køkken, kan du overveje mere budgetvenlige løsninger. Du kan eksempelvis vælge, at male køkkenlågerne i dit køkken. Det er en metode hvorpå du kan puste helt nyt liv i dit køkken, uden at det koster en formue. Det eneste du skal være opmærksom på, inden du går i gang er, at du skal starte med at slibe lågerne ned, hvorefter du skal grunde før du kan begynde at male. Ved brug af den metode sikrer du, at malingen sidder jævnt, og at udseendet bliver optimalt. 

Udover at male køkkenlåger kan du overveje, at udskifte grebene på skuffer og låger i dit køkken. Nye greb, er en lille justering, men kan ændre udtrykket af dit køkken en hel del. Det eneste du skal ud og bruge penge på til projektet er nye greb og noget værktøj fra Makitatil at skrue grebene af og på. 

Inspiration til andre rum i hjemmet

Hvis du gerne vil ændre ’looket’ af din stue og dit soveværelse, uden at investere en masse penge i nye møbler, kan du overveje at udskifte farverne i rummene. 

Hvis du er blevet træt af måden din stue og dit soveværelse ser ud på, men ikke har budgettet til helt nye møbler, så kan du sagens gøre noget ved problemet. Det er efterhånden en udbredt trend, at male den ene væg i et rum en anden farve end hvid. Det kan ændre udtrykket i et rum fuldstændigt. 

Du kan ligeledes lege lidt med farverne på pyntegenstande. Du kan investere en smule i nogle nye betræk til pyntepuderne, som passer til din nye væg. Det samme gælder for soveværelset, hvor du kan overveje et nyt matchende sengetæppe. 

Pift det udvendige udseende op 

Hvis du er en af dem, som også ønsker at løfte det udvendige udseende af dit hjem, kan du overveje at udskifte taget. Det lyder som et stort projekt, men det er med ståltag fra Profil Metalblevet et overskueligt projekt, som du sagtens kan klare selv, hvis du er lidt handy. Materialerne til et ståltag er vægtmæssigt betydeligt lettere end de mere traditionelle materialer. Resultatet er mindst ligeså flot. 

Det er med ståltag ikke nødvendigvis nødvendigt at udskifte det gamle tag med et ståltag. Man kan sagtens ’plante’ et ståltag oven på det gamle tag. Det sparer dig for en masse ressourcer, og penge, hvis du får en håndværker til at klare opgaven, da opgaven er mindre tidskrævende.