Tre simple ting du kan gøre for at forbedre kontoret

Ligegyldigt om du sidder på fælleskontor og skal dele pladsen med 50 andre mennesker, eller om du arbejder hjemmefra og har det hele for dig selv, så er det utroligt vigtigt, at du har godt styr på kontoret. Det gør ikke kun dit liv mere behageligt, det kan faktisk også have stor betydning for, hvor produktivt du er med arbejdet. Her får du tre simple idéer til, hvordan du kan skabe et kontor, der fremmer både hårdt arbejde og effektivitet.

Optimer belysningen

Det er nok ikke lige lamperne du først tænker på, når du skal i gang med at optimere kontoret. Kontorbelysning kan ikke desto mindre have stor betydning for, hvor meget og hvor godt du får arbejdet. Du skal selvfølgelig have ordentlige lamper, så du ikke ødelægger dine øjne ved at sidde og læse og skrive i halvmørke. Kontorbelysning er ofte opbygget i paneler, og det giver netop en god og bred lyskilde, så du kan skåne dine øjne.

Skaf en ordentlig kontorstol

Når du har fået lyset på plads, så er det tid til at se resten af dit kontor efter i sømmene. Navnlig din kontorstol er vigtig, for hvis du ikke sidder ordentligt, øger du chancerne for dårlig ryg og andre arbejdsskader. Af den grund er det nødvendigt, at du bruger noget tid på at finde en stol, som du sidder rigtig komfortabelt i, og derfor kan det i det her tilfælde nok godt betale sig at købe en lidt dyrere model.

Fjern distraktionerne

Noget af det absolut bedste du kan gøre for at forbedre effektiviteten og arbejdsmiljøet på dit kontor, er at fjerne distraktionerne. Spørg din arbejdsgiver, om det er muligt at få en arbejdstelefon og bloker om muligt de hjemmesider på din computer, som du ved distraherer. Bøger og andet underholdning skal desuden helst opbevares et andet sted.